انقلاب همچنان جاری است...
  • این تشکل همان طور که از نامش بر می آید حول آرمان عدالت شکل گرفته و رسالت اصلی اش را احیای آرمان های انقلاب اسلامی و مطالبه این آرمان ها از مسئولین ذیربط تعریف کرده است. ارتباط دوسویه ای که بین این تشکل و مقام ولایت وجود دارد از اولین نکات برجسته ای است که می توان ذکر کرد. این ارتباط دوسویه مستقیم، در قالب رجوع جنبشی ها به رهنمودها و بیانات امام روح الله و رهبری در جمع دانشجویان و جوانان، ارسال پیام از جانب رهبر معظم انقلاب به برخی از نشست های جنبش، حضورجنبشی ها در نشست های دانشجویی مقام معظم رهبری با تشکل ها(ماه رمضان) و ارائه گزارش و تحلیل نسبت به فضای جامعه و دانشگاه که اغلب با استقبال رهبری مواجه می شود وجود دارد.
  • حساسیت نسبت به درد مردم و دغدغه درمسایل مهم و گلوگاه هایی که جنبش دانشجویی کمتر توجه کرده است یکی از مهمترین وجه تمایزات جنبش عدالت خواه و سایر تشکل های موجود است. تشکل های دیگر عموما یا درگیر منفعت های حزبی و سیاسی شده اند و یا درگیر مباحثی در خلا که چندان ارتباطی با فضای عینی و واقعی جامعه پیدا نمیکند. در حالی که برخی تشکل ها جلساتی پرمخاطب با موضوعاتی چون فراماسونری و شیطان پرستی و… دارند کوچکترین اطلاعی از بحث خصوصی سازی مدارس یا اصل ۴۴ یا هدفمندکردن یارانه ها و تشخیص نقش خود در این میانه و یا موضوعات حیاتی دیگری که مستقیم با سبک زندگی مردم ارتباط برقرار می کند، ندارند، این چنین است که جنش عدالت خواه تا حدودی توانسته است نقش پیشتازی تشکل دانشجویی در جامعه را بازسازی کند و البته هنوز ره دراز است.
  • تعیین اولویت ها با نگاه مستقیم به بیانات امام و رهبری و نگاه به واقعیت های جامعه و تشخیص درست بزنگاه ها: تولد جنبش عدالت خواه با بیانات رهبری و طرح مسئله عدالت از سوی ایشان بوده و ادامه آن نیز با نگاه دقیق و رصد بیانات رهبری خواهد بود. علل مبقیه، همان علل محدثه است. این چنین است که مثلا طرح گفتمان مبارزه با مفاسد اقتصادی شکل می گیرد و بعد از مدتی این گفتمان تغلب پیدا می کند و به مطالبه ای عمومی تبدیل می شود و حتی رئیس جمهور بعدی با همین آرمان و شعار جلو می اید و در مبارزه ای نابرابر موفق می شود. یا تصمیمی که در جنبش عدالت خواه درباره غزه گرفته می شود بر خلاف برخی تشکل ها که حرکت به سمت سفارت خانه ها را در پیش گرفتند جنبشی ها به فرودگاه ها رفتند و خواستار اعزام به غزه شدند و بعد بارها رهبری ازایشان تقدیر کرد. این ااتفاق برخواسته و برخاسته از رصد دقیق فضای گفتمانی رهبری نظام و مسایل عینی جامعه است.
  • استفاده بی واسطه از اساتید نظری و غیر سیاسی: برخی تشکل ها ابتدا موضع سیاسی شان را مشخص می کنند و بعد برایش مبناسازی می کنند و لابه لای بیانات رهبری دنبال سندی برای صحت تصمیمشان می گردند. در حالی که در جنبش این حرکت سیر معکوس دارد و ابتدا مبانی مطرح و بررسی می شود تا به موضع گیری برسد.  به همین دلیل است که معمولا  موضع گیری های جنبشی مورد پسند هیچ یک از طیف چپ و راست قرار نمی گیرد و اکثر افراد مرتبط با جنبش، از قید منفعت سیاسی گذرندگانی رانده و مانده از همه جا و شورشی برهمه جا هستند. به همین دلیل است که در تشکلی فلان مسئول دولت کارگزار، استاد است و در تشکلی دیگر فلان مقام حزب موتلفه. اما در میان اساتید جنبش عموما اساتید مستقل و غیرحزبی اما انقلابی و فعال و در صحنه حضور دارد  و اگر جنبشی ها با مقام مسئولی هم جلسه داشته اند از باب مطالبه و نقد و سوال بوده و نه بهره وری از تجارب سیاسی ایشان تا بعد پا بر جای پای ایشان نهند و پله های ترقی را چندتا چندتا طی کنند.
  • رجوع به منابع دسته اول چون حدیث(الحیات خوانی) و بیانات رهبران نظام(صحیفه امام و بیانات رهبری) بدون هیچ واسطه ی تفسیرگر. در این شرایط اگر گروهی می گویند انقلاب صرفا برای پیشرفت و سازندگی بود و گروهی  انقلاب را صرفا برای آزادی و گروهی انقلاب را شورشی بر مدرنیته و گروهی هم امری عارفانه و شهودی باطنانه تفسیر میکنند، مهم نیست، تفسیر کنند. ما از امام یاد گرفته ایم انقلاب قیام لله بود و شورش علیه ولایت طاغوت و برپایی حکومت الله. و عدالت و آزادی و پیشرفت و خودسازی و… را با هم داشت البته با حفظ ضرایب خودشان.
  • ارائه گفتمان دین همه دین است: یقینا جنبش عدالت خواه در تبلیغ و تبیین نقش اجتماعی و جهاد امروز و احیای فریضه ی حیات دهنده و قوام بخش امر به معروف و نهی از منکر خصوصا در مواجهه با حاکمیت و بازتعریف فعالیت انقلابی در دهه چهارم انقلاب و تدوین الگوی نقد درون گفتمانی نقش ویژه ای را ایفا کرده است. برای بررسی صحت و سقم این پاره (اپیزود) به جزوات جنبش مراجعه شود.
  • توجه به رشد و پرورش نیروهای کیفی:  برای جنبش بیش از آن که سازمان و تشکل مهم بوده آرمان و تفکر موضوعیت داشته و بیش از آن که تعداد تشکل های عضو و افراد حاضر د رجلسات مهم بوده باشد رشد و پرورش نیروهای کیفی و مفید و موثر برای انقلاب اسلامی مد نظر بوده. این چنین است که جنبش کمتر به ایجاد تشکل های مستقل اقدام کرده و بیشتر در همان تشکل های موجود به ارائه تفکر خویش پرداخته  مگر این که امکان فعالیت های خاص جنبشی بنا به هر دلیلی(نگاه های انفعالی و غیر انقلابی و محافظه کار و…) د رتشکل های موجود ممکن نبوده  است.
  • استقلال فکری مجموعه در عین بهره بردن از مشورت با اساتید: این گونه است که حضور اساتید عظام در این مجموعه صرفا جنبه پیشنهاد و مشاوره دارد و هیچ مقام مسئول یا استاد معظمی نقش تصمیم گیر و بخش نامه نویسی برای این مجموعه ندارد و در نهایت همان چند جوان دانشجوی عضو شورش مرکزی به پشتوانه رای و نظر اساتید، فارغ التحصیلان باتجربه و شورای عمومی خود تصمیم می گیرند.
نویسنده : Mehr
ما در این جبهه تنها نیستیم

پنج شنبه دو هفته پیش بود که اس ام اسی آمد مبنی بر دیدار با فعالین ضد جنگ آمریکایی و شوخی یکی از دوستان(ر.ف) که تو وزیر امور خارجه مایی و حتما بیا.

وعده دیدار در نمایشگاه رسانه های دیجیتال بود. همسر یکی از این زنان فعال ضد جنگ را می شناختم. قبلا در نشست علم و صنعت جنبش عدالت خواه دیده بودمش. مردی بود فهمیده و آگاه به مناسبت های بین المللی.

خوشرویی و شور و شوق این زنان امریکایی را خیلی دوست دارم. 4خانم بودند که یک نفرشان ایرانی بود و مترجم و در سازمان دوستی مردم ایران و مردم آمریکا فعالیت می کرد، سیمین رویانیان. خانم الی همسرش ایرانی بود و خودش آمریکایی و او هم در همان سازمان بود. گلوریای امریکایی هم بود از سازمان آنسور یا پاسخ و خانم سارا هم نماینده مرکز فعالیت های بین المللی درآمریکا.

بحث را با معرفی مختصری ازخودشان و فعالیت های حقوقیشان شروع کردند و گفتند که پیگیر بحث عدالت و صلح در جهانند. سعی می کردیم که از مواضعی که حداکثر اشتراک بر آن ها وجود دارد به سمت مواضعی که ممکن بود به اختلاف برسیم پیش برویم تا درنقطه ی تفاهم خوبی متوقف شویم.

قرار شد معرفی کوتاهی از فعالیت هایمان داشته باشیم. اشاره کردیم به مبانی فعالیت هایمان که همان پیگیری آرمان های انقلاب اسلامی است و مطالبات رهبری انقلاب و پیگیری عدالت در داخل کشور و مناسبات جهانی . تحصن فرودگاه غزه و حضور در اجلاس آب و هوای بولیوی با ذکر برخی مواضع مطرح شده در آن چون تشکیل  دادگاه جهانی و پیگیری بحث تحریم کالاهای اسراییلی و... را هم به عنوان شاهد مثال مطرح کردیم. بعد هم به مواردی اشاره کردیم چون آمار و ارقام فعالیت های زنان در داخل و مقایسه با خارج از کشور و... که خانم الی گفت: شما زنان ایرانی خیلی می فهمید و حتی می توانم بگویم بیشتر از من می فهمید.

دو پیشنهاد به ایشان برای ادامه فعالیت ها مطرح کردیم یکی بحث اهمیت تحریم کالاهای صهیونیستی از این باب که پشتوانه همه جنایات اسراییل همین کمپانی های اقتصادی اش است و دیگر پیشنهاد کار برای اصلاح و تغییر ساختار سازمان ملل که جایی بشود برای احقاق حقوق همه ی مردم و نه فقط دول قدرتمندی که به پشتوانه ی رسانه و پروپاگاندا، پول و قدرت اعمال قانون می کنند و بر نظرات شورای امنیت و دادگاه بین المللی و سایر قسمت های سازمان ملل تاثیر می گذارند. بحث عدم موفقیت مباحث ضد رژیم صهیونیستی علیرغم فشار جامعه جهانی به دلیل حمایت های مکرر امریکا به عنوان شاهد مثال این مسئله ذکر شد که شدیدا مورد تایید این دوستان قرار گرفت.

بحث را کمی جلوتر بردیم و راجع به تحلیل واقعه 11 سپتامبر از ایشان پرسیدیم که همان حرف های خودمان را می زدند که دروغی بیش نبود و طرحی بود برای تروریست خواندن مسلمانان و کلید زدن پروژه ای دیگر.(توی دلم میگفتم احتمالا ایشان هم از طریق ماهواره اخبار جمهوری اسلامی را میبینند که اینقدر هم سو می زنند)

بقیه مباحث را در این گزارش رسمی بخوانید: آمریکا نمی گذارد فریاد عدالت خواهی ایران، به گوش جهانیان برسد.

در نهایت بر سر ولایت فقیه هم به توافق رسیدیم که ضامن حفظ عدالت و عدم دیکتاتوری است. خانم الی با خنده می گفت: این مرد قد کوتاه(اشاره به احمدی نژاد) کارهای بلندی در جهان کرده است و مسامحتا تنها رئیس جمهور عدالت خواه در جهان است.

بعد هم مباحثی درباره وضعیت زنان شد و سوالی که برایشان پیش آمده بود این بود که شما می گویید جنگ بر زن مسلمان واجب نیست ولی ما عکس هایی را دیده ایم که زنان درجنگ ایران و عراق حضور داشتند؟ جواب دادیم که اولا ما جنگ تسخیری و جهاد ابتدایی در زمان غیر معصوم نداریم، آن جنگ برای ما دفاع محسوب می شده و دفاع در اسلام بر زن و مرد واجب است. ثانیا در رابطه با جهاد زنان، اسلام سکوت کرده و حق انتخاب با زنان است. اگر توان و شوق دارند می توانند شرکت کنند و گرنه مجبور نیستند. خیلی از این بحث کیفور شده بودند و در نهایت یکی از ایشان گفت که وقتی می خواستیم به ایران بیاییم دختر 24 ساله ام می گفت که از این پوشش خوشش نمی آید اما اندکی که گذشت به پدرش می گفت: احساس می کنم زنان در این کشور از امنیت بیشتری برخوردارند.

بعد هم من و ز.س با خانم گلوریا رفتیم بیرون تا درگزارشی که از وضعیت زنان در ایران می خواست یگیرد و به قول خودش صدای حق طلب زنان ایرانی را به جوانان امریکایی برساند کمکش کنیم.

خیلی هم از دست ایرانیها عصبانی بودند که چرا برخی جوانان ایرانی دروغ ها و تبلیغات آمریکایی را باور کرده اند و امریکا را بهشت آزادی ها تصور می کنند و می گفت: آن ها فکر می کنند چون زنان در امریکا هر لباسی می توانند بپوشند آزادند در حالی که از کوچکترین حقوق مشروع سیاسی، نه زن و نه مرد ،برخوردار نیستند. بعد هم به آمار تکان دهنده ی بیش از سی میلیون بیکار و بحران اقتصادی گریبان گیر امریکا و دلایل آن من جمله دامن زدن آمریکا به جنگ های متعدد درمناطق مختلف مثل افغانستان و عراق اشاره کرد.

آخر کار هم بروشوری دو زبانه به ما دادند که اشاره ای شده بود به سیاست خارجه امریکا که هدف نهایی اش تغییر نظام جمهوری اسلامی است و به کمتر از آن راضی نمی شود و چون در باتلاق های خودساخته  فرو رفته چاره ای جز بسنده کردن به تهدیدهای نظامی و طرح محاصره امور اقتصادی و تجاری و سیاسی  ندارد.هم چنین اشاره شده بود به بهره وری دولت امریکا ا ز تهدید و تطمیع  و تبلیغ برای صدور قطع نامه هایی در کنگره آمریکا ،شورای امنیت سازمان ملل و پارلمان اروپا برای اعمال تحریم علیه ایران که تماما ناقض عهدنامه ها و قوانین بین المللی است. هم چنین به حمایت آمریکا ا زگروه های تروریستی مخالف جمهوری اسلامی ایران چون سازمان منافقین(مجاهدین خلق)، گروهک پژاک(زندگی آزاد کردستان) و جندالله اشاره شده بود. درنهایت هم بحثی شده بود د ر اثبات حق ایران برای استفاده از انرژی هسته ای و توصیفاتی حقیقی از ایران امروز. این بروشور مزین به شعر معروف سعدی بود که بنی آدم اعضای یکدیگرند...(هرچند درست این شعر بنی ادم اعضای یک پیکرند است) .

آخر کار به خانم گلوریا پسته تعارف کردیم بخورد که با پوست انداخت توی دهانش سریعا بهش گفتیم و بیرون آورد و یک پسته ی دیگر برایش پوست گرفتیم و دادیم بخورد که ا زاین همه مهربانی ما! به هیجان آمده بود و ما را د رآغوش کشید و بوسه ای روانه ساخت و آرزوی صلح و عدالت را برای همه ی جهانیان کرد و رفت.

به راستی چقدر از این زنان و مردان حق طلب و آزاده در جهان حضور دارند که می شناسیم و نمی شناسیم؟!

به امید تحقق و شکل گیری آرمان امام روح الله: تشکیل جبهه جهانی مستضعفین.

بازنشر در وب سایت چارقد+ عکس با کیفیت از خانم الی و خانم گلوریا شما زنان ایرانی خیلی می فهمید

نویسنده : Mehr
شعله های خاموشی که روشن شد
در طغیان رود سند...

آیه های قرآن شعله ور شد...

وقتی هنوز

سیل بندی مرصوص ساخته نشده بود...

سیل پاکستان

***

در لابه لای شعله های هجوم ستاره ی سیاه

نوار غزه و قرآن با هم سوختند...

وقتی گذرگاه رفح

اجازه عبور به آیه های قرآن نداد

غزه د رآتش

***

و ما شعله هایی که قر آن را فرا گرفته بود خاموش کردیم...

با اشک های ولی...

که اشک های ولیِ ما

شعله های آتش سقر را خاموش می کند

چه برسد به این آتش کودکانه!

و ما خاموش کردیم

با خالی کردن آب بطری های نستله

و

با سطل های آب مهربانی که امروز از دارو و پتو و وجه نقد

پر و خالی شد

ما شعله هایی که قرآن را فرا گرفته بود خاموش کردیم

اما آن مزدور نفهمید...

که شعله هایی عظیم تر از عشق و خشم را در دل مومنین روشن کرد

که و مکروا و مکرالله والله خیر الماکرین

اجرکم عندالله

و این ماجرا ادامه دارد...

 

نویسنده : Mehr